Wij willen minder .. en starten een blog!

Wij willen minder .. en starten een blog!

Welkom op onze website.

Wauw. We hadden een jaar geleden niet gedacht, dat we dit ooit zouden zeggen of schrijven. Of dat er iemand zou zijn die iets van onze hand zou lezen. Nou, dus toch. Here it is. Ikwilminder.nl is live. Wij zijn online. Leuk, spannend, gek en bijzonder tegelijkertijd. 

Ken je dat? Zo’n moment dat je opeens ver de toekomst inkijkt en droomt over wat je wil doen of bereiken? Op 5 mei 2019 hadden wij zo’n moment. Een moment waarop processen ineens samenvallen en gedachten, ideeën en wensen bij elkaar gebracht werden. We waren samen aan het wandelen en ineens stonden we mentaal op eenzelfde weg. Een weg waar onze interesses, ervaringen en idealen samen konden komen in een concreet plan. Diezelfde ochtend hebben we ikwilminder.nl geregisteerd. 

Beginnen zonder te weten waar het eindigt 

Na die dag vielen we heus regelmatig van onze wolk van idealisme. Wat een belemmerende overtuigingen! Wie zijn wij dat we denken dat er ook maar iemand is die iets van ons wil lezen? Er zijn toch al ontzettend veel anderen die over dit soort thema’s schrijven? Wij zijn natuurlijk lang niet zo goed als al die anderen. En het is helemaal niet nieuw.. Wat zal onze omgeving vinden? Waarom zouden we onze zoektocht in ‘minderen’ überhaupt willen delen met anderen. Dat doen we toch voor ons zelf? 

Ik ben bang dat het een grote teleurstelling wordt en daarom hou ik het liever bij dromen

Paulo Coelho, The Alchimist 

Het navolgen van een idee of misschien wel droom, ongeacht de gevolgen…

Beginnen, zonder te weten waar het eindigt…

Niet weten of je iets kan…

Het leerproces als doel zien in plaats van de beoordeling of het resultaat….

Als je een bezoekje brengt aan over ons dan kun je daar lezen dat we over het algemeen ons leven graag in controle hebben en dat we niet houden van onvoorspelbare situaties. 

Remco & Evelien starten met Ikwilminder

Een stap buiten de comfortzone

Een persoonlijk blog starten en daarmee middenin de online publiekelijke arena gaan staan ligt ver buiten onze comfortzone. 

En toch zijn we live gegaan. We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het technisch bouwen van de website, het ontwerpen van een eigen style en het uitwerken van ideeën. Ook hebben we de eerste artikelen geschreven.We hebben doorgezet op de momenten dat we twijfelden en ons plan naast ons neer wilden leggen. En we zijn nog niet klaar. Want nu, 1 augustus, begint het pas echt. We gaan (minimaal) een jaar op reis en hopen jullie hierin mee te kunnen nemen zodat je eruit kan halen wat voor jou en jouw levensweg relevant is. 

Waarom? Voor een deel is dit terug te lezen in de teksten op de verschillende pagina’s van deze site. Een ander deel is niet goed te verklaren, behalve als een soort onderstroom waar we beiden op vertrouwen. Het voelt ergens gewoon goed en leuk om te doen. Passend bij wie wij zijn en wat we beiden graag doen: lezen, schrijven, websites maken, mensen inspireren en coachen, ontwikkelen en bewust zijn van ons leven en het leven om ons heen.

Zelfs al zou het niets opleveren, het brengt ons persoonlijk al veel en is een groot experiment! Het maakt ons bewust van veranderingen in het leven en welke keuzes wij te maken hebben. We geloven dat we hoe dan ook invloed hebben en een verantwoordelijkheid voor ons zelf, mensen en de aarde. Ergens heeft wat wij wel (en niet) doen, impact in deze wereld. Hoe klein of groot ook, dat maakt niet uit. 

Risico durven nemen 

Er is maar één unieke versie van Remco, één unieke variant van Evelien en al helemaal maar één unieke variant van ons samen. Stel dat wij wel wat hebben toe te voegen? Als we ‘dat’ dan niet doen, gebeurt het ook niet meer. Want niemand anders kan precies ons zijn. Er is maar een Eefco (zoals familieleden dan zeggen).

We zijn allemaal uniek en nodig in dit leven. Ieder op zijn eigen tijd, op zijn eigen plaats, met zijn eigen bijdrage.

Leef jouw leven, anders wordt het niet geleefd. Als jij niet jezelf bent, dan krijgen we jou nooit te zien. Dan mist de wereld jou!

Max Lucado 

En stel dat we inderdaad weinig hebben toe te voegen aan alles wat er online al is aan informatie en inspiratie… dan is dit voor onszelf al van betekenis geweest en heeft het maken ervan al veel plezier, frustratie en leermomenten gebracht. Een leuke ontdekkingsreis samen! 

Minder kan meer zijn, maar ook gewoon minder 

De titel ikwilminder.nl kan voor sommigen een negatieve inslag hebben. We willen als mensen vaak liever een zo positief mogelijke benadering. Daarom leggen we ook de nadruk op wat we wel willen. Zo zeggen wij natuurlijk ook dat minderen an sich niet het doel is maar een manier om uiteindelijk te komen tot iets wat je wel wilt of wat goed aansluit bij je innerlijke behoeftes. In die lijn komen we vaak ook uit bij ‘minder is meer’. Minder van het één brengt (het liefst) meer van het andere.

En toch geloven wij dat het ook niet verkeerd is als minder soms gewoon minder is. Er hoeft niet altijd iets voor in de plaats te komen. 

Wij zullen met passie, enthousiasme en gedrevenheid, met tijd en met aandacht werken aan ikwilminder.nl. We zullen allerlei thema’s opzoeken, ervaren en delen. We gaan hopelijk successen ervaren en ook allerlei leermomenten tegenkomen. We zijn zelf zeker niet perfect en zien onze artikelen en tips net zo goed als persoonlijk levenslessen.

Heb je tips voor ons, ideeën voor samenwerkingen of wil je gewoon iets delen in het kader van de ‘kunst van minder’, neem gerust contact met ons op. 

Hopelijk tot ziens!

Veel liefs van Remco & Evelien 

Wil jij ook meer van minder?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

We delen je e-mailadres niet met anderen